Bezoek de dierenarts zonder stress

bezoek de dierenarts

Bezoek de dierenarts zonder stress, maak er een uitstapje van. Ben jij ook zo gespannen als je naar de huisarts gaat? Velen zullen dit beamen. Toch zou het erg prettig zijn en een positieve werking op het huisdier hebben als jij op een ontspannen manier bij de dierenarts naar binnen stapt. Bij spoed en/of een levensbedreigende situatie zal dat moeilijk zijn.

Op andere momenten echter, bijvoorbeeld bij een dierenartsbezoek voor een vaccinatie, maak je er een uitstapje van. Wen je aan om je huisdier regelmatig te wegen bij de dierenartsenpraktijk (dit kost je niets). Na enkele keren zal jouw hond zelf naar de weegschaal lopen, zeker als er een beloning tegenover staat.

Het steeds terugkerende contact met de assistentes en de dierenarts, die het dier terloops aandacht geeft zonder dat er verder een onderzoek hoeft plaats te vinden, zal ervoor zorgen dat je huisdier zonder of met minder angst naar binnen loopt. Ook de koekjes op de balie zullen daaraan een positieve bijdrage leveren. De meeste honden zitten graag in de auto, ook dat kan ingezet worden om een bezoek aan de dierenarts eenvoudiger te laten verlopen. Zorg er altijd voor dat, zeker in het geval dat het een hond betreft, deze goed is uitgelaten voordat je bij de dierenarts naar binnen stapt. Wanneer een hond moet plassen of poepen (dit laatste moeten veel honden na een autorit) zal hij onrustig zijn! Neem dus voldoende tijd als je een afspraak hebt bij de dierenarts om je hond uit te laten. Ook na het bezoek laat jij je hond even een plasje doen voordat je naar huis gaat.