Taken van een dierenarts

dierenarts info

Beste bezoeker, welkom op dierenarts.info. Op deze website kom je veel te weten over het belang van de dierenarts en zijn of haar taken. Je bent misschien benieuwd wat een dierenarts voor jouw huisdieren en voor jou kan betekenen, lees daarom maar snel verder.

Taken dierenarts

Een dierenarts onderzoekt dieren en zoekt de oorzaak van ziekten, afwijkingen of verwondingen. Er worden diagnoses gesteld en de dierenarts neemt bloed af als dat nodig blijkt te zijn. Eventueel worden röntgenfoto’s genomen als daaruit meer duidelijkheid kan komen. Hij of zij geeft de noodzakelijke entingen en geeft voedingsadvies. Dieren die ziek zijn of gewond zijn geraakt door een ongeval bijvoorbeeld, worden door een dierenarts behandeld. Er kan medicatie worden voorgeschreven of worden toegediend, de wonden worden verzorgd en er kunnen operaties plaatsvinden.

Is een dier ernstig ziek en lijdt het pijn zonder uitzicht op betere tijden dan kan de dierenarts samen met de eigenaar beslissen om euthanasie toe te passen. Zoals je leest zijn de taken van een dierenarts heel divers. Iedere dag is anders en er kan van tevoren niet vast worden gesteld hoe de dag er uit gaat zien. Er kunnen elke dag spoedgevallen tussendoor komen. Meestal heeft de dierenarts een spreekuur, maar er zijn ook momenten waarop je gratis advies in kunt winnen voor je huisdier. Informeer bij je eigen dierenarts wanneer dit mogelijk is.

Naar de dierenarts

Als je huisdier ziek is, dan kun je het soms een tijdje afwachten. Wacht echter niet te lang om een dierenarts te raadplegen. Als een hond een dag niet eet, wil dat niet zeggen dat je meteen naar de dierenarts moet gaan. Het is wel zorgwekkend als je huisdier een hele dag niets drinkt. Houd daarom je huisdier goed in de gaten, je kent hem immers het beste. Volg dan je gevoel en vertrouw jij het niet bel dan voor advies en overleg wat je het beste kunt doen. Als het lastig is om met je huisdier bij de dierenartspraktijk te komen, dan kan de dierenarts aan huis komen.